Smlednik 200
Smlednik
1216
Slovenia
info@golf-ljubljana.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
logotip
clock

Zgodovina

Zgodovina

Golf igrišče se je začelo graditi v začetku leta 2007, po navodilih arhitekta Petra Škofica. V prvem letu je ekipa avtorja celotnega projekta Marka Štirna naredila vsa groba terenska dela, drenaže na zelenicah in udarjališčih, namakalni sistem ter že v jesenskem času zatravila prvih devet lukenj.

 

V začetku naslednjega leta so najprej dokončali podrobna dela na drugih devetih luknjah ter jih v aprilu zatravili. V prvi polovici leta 2008 se je pričela gradnja klubske hiše, trgovine ter pokritega vadbišča. Igrišče je bilo odprto leta 2009.

 

Na objektih prevladujejo predvsem naravni materiali, ki odlično sovpadajo v idilično okolje golf igrišča. Podjetje Golf Projekti d.o.o., ki je upravljalo z igriščem je šlo leta 2017 v stečaj. Upravljanje igrišča je v času stečajnega postopka prevzel konzorcij StudioProMA, d.o.o. in Elements Capital Management, d.d. - StudioProMA nastopa kot upravljalec igrišča - in sicer kot najemnik za obdobje enega leta. Pogodba najema se konča aprila 2018 in vsebujemo možnost podaljšanja.